RECEPT FRÅN HJ

Vetelängder med hasselnötskräm

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 200 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 6.5 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 300 g hasselnöts- och chokladkräm Nutella
  • Pensling:

  • ägg
  • 25 g smält choklad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje till en platta ca 20x30 cm. Bred på hasselnöts- och chokladkrämen och rulla ihop från den smalaste sidan.

3

Smörj två brödformar, 1 1/2 l, och lägg gärna bakplåtspapper i botten. Lägg i rullarna med skarven ner. Klipp längderna halvvägs med en sax och vik snibbarna växelvis åt vänster och höger.

4

Täck formarna med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter. Ta försiktigt upp längderna ur formarna och grädda dem eventuellt lite utan formarna om de inte känns klara. Ringla smält choklad över de avsvalnade längderna.


Kommentar:
De här längderna kommer du att vilja baka om och om igen

Recept