RECEPT FRÅN HJ

Tacomackor med mangosalsa

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 8 skivor formfranska
  • 1 styck grillad kyckling
  • 0.5 stycken rödlök
  • 1 styck röd paprika
  • 1 burk majs à 140 g
  • 2 deciliter riven ost tacoost
  • 2.5 deciliter krossade tomater
  • 1 styck påse tacokrydda 28 g
  • 3 matskedar färsk koriander
  • Mangosalsa:

  • 250 gram mango frysta, tinade mangotärningar
  • 0.5 stycken röd chilipeppar
  • 0.5 stycken gurka
  • 0.5 deciliter hackad persilja
  • 3 matskedar sweet chilisås
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Blanda kycklingkött, lök, paprika, majs och hälften av osten. Blanda i krossade tomater och tacokrydda.

2

Fördela röran på brödskivorna och toppa med resten av osten. Gratinera i ca 5 minuter tills osten fått fin färg. Strö över koriander.

3

Mangosalsa: Hacka mangon. Kärna ur chilin och hacka den fint. Tärna gurkan och blanda med mango, chili, persilja och sweet chilisås. Servera till mackorna.


Recept