RECEPT FRÅN HJ

Tacomackor med mangosalsa

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 stycken

Du behöver

  • 8 skiva formfranska
  • 1 st grillad kyckling
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 burk majs à 140 g
  • 2 dl riven ost tacoost
  • 2.5 dl krossade tomater
  • 1 st påse tacokrydda 28 g
  • 3 msk färsk koriander
  • Mangosalsa:

  • 250 g mango frysta, tinade mangotärningar
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 3 msk sweet chilisås
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Blanda kycklingkött, lök, paprika, majs och hälften av osten. Blanda i krossade tomater och tacokrydda.

2

Fördela röran på brödskivorna och toppa med resten av osten. Gratinera i ca 5 minuter tills osten fått fin färg. Strö över koriander.

3

Mangosalsa: Hacka mangon. Kärna ur chilin och hacka den fint. Tärna gurkan och blanda med mango, chili, persilja och sweet chilisås. Servera till mackorna.


Recept