RECEPT FRÅN HJ

Sötpotatis med kikärtor och äppeltzatziki

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st sötpotatis
  • Kikärtsröra:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk Ras El Hanout ex Santa Maria
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.25 tsk kanel
  • 0.25 tsk paprika
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st rött äpple
  • 3 dl kikärtor avrunna
  • 2 tsk sirap
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad koriander
  • Yoghurtsås med rivet äpple:

  • 3 dl tjock yoghurt
  • 1 st äpple rivet, med skal
  • salt och peppar
  • Till servering:

  • äpple rivet
  • färsk koriander

Gör så här

1

Baka sötpotatisen som vanlig potatis, fast under kortare tid. Tillagningstiden är beroende på potatisens storlek, känn efter med en sticka.

2

Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ den kallt.

3

Hetta upp olivoljan. Tillsätt alla kryddor utom salt och peppar .Stek lök och vitlök mjuka i oljan, men utan att ta färg. Tillsätt äpplebitarna .

4

Blanda ner kikärtorna och låt dem fräsa med i ett par minuter.

5

Rör ner sirap eller honung. Smaka av med salt och peppar


Kommentar:
Ugnsbakad gudomligt krämig sötpotatis med kryddiga kikärtor. Gillar du stark mat, tillsätt då en nypa cayennepappar, det gör jag. Det här är min personliga favorit! Servera gärna groddar, fetaost eller avokado till.

Recept