Plommonpaj med mandel och choklad

Du behöver 150 g smör eller margarin 4 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 1 st ägg 1 msk kallt vatten Fyllning: 200 g sötmandel 150...

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning:

200 g sötmandel
150 g smör eller margarin
1.5 dl strösocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
100 g mörk choklad
5.5 st plommon

Ugn: 175°

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Hacka ihop smör, mjöl och florsocker till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten, och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut och lägg i en pajform, 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter.

3
Skålla, skala och mixa mandeln fint. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget.

4
Vänd ner mandel och mjöl, och till sist hackad choklad. Häll smeten i formen. Dela, kärna ur och klyfta plommonen, och lägg dem i ett vackert mönster i smeten. Grädda i 50 minuter.

Scroll to Top