RECEPT FRÅN HJ

Mandelflarn

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
35 stycken

Du behöver

  • 50 g mandel hackad, skållad
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 2 tsk ljus sirap
  • 1 krm kanel
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Blanda mandel, socker, smör, vetemjöl, mjölk, sirap och kanel i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning, tills smeten tjocknar.

2

Klick ut teskedsstora klickar med stora mellanrum, på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter. Låt dem svalna något på plåten. Lägg över på galler för att kallna. Förvara i burk med lock med smörpapper mellan lagren av flarn. Servera till lingonparfaiten.


Recept