RECEPT FRÅN HJ

Lax- och spenatlasagne

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 6 st lasagneplattor
  • Laxfyllning

  • 1 st purjolök
  • 2 msk smör
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g kallrökt lax i bit
  • 0.5 dl hackad dill
  • salt och peppar
  • Ostsås med keso

  • 6.5 dl mjölk
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 dl lagrad ost riven
  • 250 g keso
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • spenat
  • purjolök
  • dill
  • lax
  • röd paprika tärnad
  • Servera med:

  • blandad sallad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenat och låt den sjunka slakna. Skär laxen skinnfri och i små tärningar. Vänd ner lax och dill. Smaka av med salt och peppar.

2

Mät upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter. Ta såsen från plattan. Rör ner ost och keso. Smaka av med salt och peppar.

3

Smöra en ugnsfast form, ca 15x26 cm. Varva sås, lasagneplattor och laxröra formen. Avsluta med sås. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Servera med blandad sallad.


Kommentar:
Låt gärna lasagnen stå 10 minuter innan den gräddas, så hinner pastaplattorna dra tills sig av vätskan.

Recept