Du behöver
- 6 st lasagneplattor
Laxfyllning
1 st purjolök
2 msk smör
200 g färsk spenat
200 g kallrökt lax i bit
0.5 dl hackad dill
salt och peppar
Ostsås med keso
6.5 dl mjölk
0,75 dl vetemjöl
2 dl lagrad ost riven
250 g keso
salt och peppar
Garnera med:
spenat
purjolök
dill
lax
röd paprika tärnad
Servera med:
blandad sallad
Ugn: 200°
Gör så här
Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenat och låt den sjunka slakna. Skär laxen skinnfri och i små tärningar. Vänd ner lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
Mät upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter. Ta såsen från plattan. Rör ner ost och keso. Smaka av med salt och peppar.
Smöra en ugnsfast form, ca 15×26 cm. Varva sås, lasagneplattor och laxröra formen. Avsluta med sås. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Servera med blandad sallad.
Låt gärna lasagnen stå 10 minuter innan den gräddas, så hinner pastaplattorna dra tills sig av vätskan.