Jordgubbsrulltårta

Du behöver 3 st ägg 1.5 dl strösocker 1.5 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver kokosflingor Fyllning: 2.5 dl vispgrädde 1.5 dl jordgubbssylt Garnera med: grädde...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • kokosflingor

Fyllning:

2.5 dl vispgrädde
1.5 dl jordgubbssylt

Garnera med:

grädde
jordgubbar

Ugn: 225°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 7 minuter.

2
Strö över kokos och vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan svalna under plåten.

3
Fyllning: Vispa grädden och blanda i sylten. Bred krämen över kakan och rulla ihop. Garnera med vispad grädde och jordgubbar

Scroll to Top