RECEPT FRÅN HJ

Bullrutor med frisk apelsin- och kanelkräm

Okänd
40 bitar

Du behöver

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk kardemummakärnor stötta
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk hjortronsalt
  • 11 dl vetemjöl ca
  • Fyllning:

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 200 g färskost
  • 1 st äggula
  • 1 st apelsin stor, skalet av
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 msk kanel
  • Pensling:

  • ägg
  • pärlsocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Fyllning: Rör samman smör, färskost, äggula och apelsinskal till en slät smet. Sikta ner florsocker, vaniljpulver och kanel och rör ihop.

2

Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37°. Lös upp jästen i lite av degvätskan och tillsätt resten. Blanda i kardemumma, ägg, socker, salt, hjorthornsalt och mjöl. Arbeta ihop till en ganska lös och kladdig deg. Täck skålen med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.

3

Stjälp upp degen i en långpanna 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Platta ut den med mjölad hand. Låt jäsa i 30 minuter.

4

Tryck 40 små gropar i degen, enklast med tummen. Fördela fyllningen i groparna. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.


Kommentar:
Annorlunda och överraskande bulle med färskost, apelsinsmak och kanel. Ganska lös deg men den funkar fint. Recept: Sara Marteus

Recept