Linus fann tryggheten hos Dag

Linus, elva år, har haft det tufft i skolan. Han blev ofta arg och frustrerad, hade svårt att sitta still och var oftare utanför klassrummet...

Linus, elva år, har haft det tufft i skolan. Han blev ofta arg och frustrerad, hade svårt att sitta still och var oftare utanför klassrummet än i det. Men hos vaktmästaren Dag Eriksson fann han sin trygghet.

Nu har Dag fått utmärkelsen Mitt stora stöd som varje år tilldelas personer som osjälviskt stöttar barn i sin närhet.

– Det har betytt jättemycket för Linus att det finns någon som ser och hör honom både när han är glad och ledsen, berättar Sofia Sandström, Linus mamma.

En dag hittade vaktmästaren Dag Eriksson en arg och frustrerad Linus i korridoren utanför klassrummet. Linus fick följa med Dag in i vaktmästeriet och efter att han fått avreagera sig på några kartonger hade han varvat ner och kunde berätta vad som blivit fel och varför han hade blivit arg. Under en period gick Linus in till Dag nästan varje dag.

För drygt ett år sedan började Dag vara med i klassrummet och stödja Linus. Ganska snabbt märkte man att skolan fungerande mycket bättre. Och numera är Dag vaktmästare på deltid och resten av tiden är han med Linus.

– Det är så enormt roligt att se att han mycket mår bättre, säger Dag Eriksson.

Scroll to Top