Läsarrecept: Falukorv med grönpeppar

Falukorven lyfts till nya höjder tack vare grönpepparen. Med grädde som smakbärare är middagen komplett.


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk torkad grönpeppar, stött
  • 1 ½ msk fransk senap
  • Servering
  • Ris, klyftpotatis eller blandade rotsaker
  • Sallad

Gör så här

1

Strimla korven och stek den i smör. Blanda i grönpeppar, soja och senap och häll i grädden.

2

Koka ihop 10 minuter.

3

Servera med ris och sallad. Det är också gott att servera klyftpotatis eller blandade rotsaker till korven.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top