Kalops med ansjovisröra

Underbar kalops serveras här med en god ansjovisröra som sätter sting på smaken.

Tillagningstid: 2 timmar och 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 stora morötter
  • 700 gram grytbitar av nöt eller högrev
  • Smör till stekning
  • Salt, peppar
  • 2 matskedar vetemjöl
  • Cirka 7 deciliter vatten
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1 ½ matsked kalvfond
  • Ansjovisröra
  • 50 gram avrunnen ansjovis
  • 100 gram färskost
  • ½ deciliter creme fraiche
  • 2 matskedar finklippt dill
  • 2 matskedar finhackad rödlök
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Inlagda rödbetor
  • Stekta haricots verts

Gör så här

1

Hacka löken. Skala och skiva morötterna. Dela köttet i 2x2 cm stora bitar.

2

Stek löken mjuk i smör. Lägg över den i en gryta. Stek köttet i omgångar i stekpanna tills det får färg. Salta och peppra. Lägg över i grytan.

3

Strö mjölet över köttet och rör om. Häll lite av vattnet i stekpannan och rör med en visp. Tillsätt skyn och resten av vattnet till grytan med köttet. Rör i kryddpepparkorn, lagerblad och kalvfond.

4

Koka i 2 ½ timmar under lock, rör om då och då. Tillsätt ev mer vatten, vätskan ska täcka köttet. Tillsätt morötterna när 20 minuter återstår.

5

Ansjovisröra: Finhacka ansjovisen. Blanda ansjovis, färskost, crème fraiche, dill, rödlök samt salt och peppar.

6

Servera kalopsen med kokt potatis, inlagda rödbetor, haricots verts och ansjovisröra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top