Grillad potatis med brynt smör och peccorino

Potatisen har fått en härligt krispig yta på grillen. Tillsammans med brynt smör och riven peccorino blir den ett perfekt tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 15 minuter + tid på grillen
4 portioner

Du behöver

  • 800 gram delikatess eller färskpotatis
  • Salt
  • 2 matskedar olivolja
  • 50 gram smör
  • 1/2 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 deciliter finhackade örter, t.ex. bladpersilja och timjan
  • Nymald svartpeppar
  • 50 gram peccorino, finriven

Gör så här

1

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av ordentligt.

2

Lägg upp potatisen på ett fat och ringla över olivolja. Blanda om.

3

Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt. Tillsätt finrivet citronskal och pressad -saft. Håll varmt.

4

Grilla potatisen över direkt värme tills den fått fin färg och är krispig.

5

Lägg upp i en skål och tillsätt det brynta smöret. Strö över den rivna osten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top