Du behöver
- 1 fläskfilé cirka 600 gram
- 1 matsked olivolja
- Flingsalt och svartpeppar Fyllda paprikor
- 2 röda paprikor
- 100 gram cocktailtomater
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 matskedar basilika, finhackad
- 1 tesked rosmarin, finhackad
- 2 matskedar olivolja Servering
- 1-2 matskedar grovhackad bladpersilja eller 50 gram rucola
Gör så här
Putsa köttet och gnid in med olivolja. Salta och peppra runt om.
Grilla köttet på direkt värme i några minuter tills det fått fin stekyta runtom. Flytta över till indirekt värme och grilla klart till en innertemperatur av 65–70°.
Lägg upp köttet på en skärbräda och låt det vila i minst 5 minuter.
Fyllda paprikor Dela paprikorna på mitten och kärna ur dem.
Dela tomaterna i mindre bitar. Blanda tomater, vitlök, örter och olivolja. Krydda med lite salt och peppar.
Fyll paprikorna med tomatblandningen och grilla med öppningen uppåt över direkt värme tills de mjuknat något.
Skär köttet i skivor och lägg upp tillsammans med paprikorna.
Toppa köttet med grovhackad bladpersilja eller rucola till servering.