Grillad fläskfilé med fyllda paprikor

Grillade paprikor fyllda med tomater och örter smakar fint till det grillade köttet.

Tillagningstid: 40 minuter + tid på grillen
4 portioner

Du behöver

  • 1 fläskfilé cirka 600 gram
  • 1 matsked olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar
  • Fyllda paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 100 gram cocktailtomater
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 matskedar basilika, finhackad
  • 1 tesked rosmarin, finhackad
  • 2 matskedar olivolja
  • Servering
  • 1-2 matskedar grovhackad bladpersilja eller 50 gram rucola

Gör så här

1

Putsa köttet och gnid in med olivolja. Salta och peppra runt om.

2

Grilla köttet på direkt värme i några minuter tills det fått fin stekyta runtom. Flytta över till indirekt värme och grilla klart till en innertemperatur av 65–70°.

3

Lägg upp köttet på en skärbräda och låt det vila i minst 5 minuter.

4

Fyllda paprikor Dela paprikorna på mitten och kärna ur dem.

5

Dela tomaterna i mindre bitar. Blanda tomater, vitlök, örter och olivolja. Krydda med lite salt och peppar.

6

Fyll paprikorna med tomatblandningen och grilla med öppningen uppåt över direkt värme tills de mjuknat något.

7

Skär köttet i skivor och lägg upp tillsammans med paprikorna.

8

Toppa köttet med grovhackad bladpersilja eller rucola till servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top