God kasslergratäng på fem ingredienser – läsarrecept

Med bara fem ingredienser svänger du ihop Monicas kasslergratäng. Enkel, budgetvänlig och väldigt god!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • Smör eller margarin till formen
  • 800 gram kassler
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 2 matskedar chilisås
  • 1 knippe persilja
  • 2 deciliter riven ost
  • Servering
  • Kokt ris
  • Sallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva kasslern och fördela den i formen.

2

Vispa grädden och blanda i chilisåsen. Rör om och bred alltihop över kasslerskivorna.

3

Finhacka persiljan. Strö den samt den rivna osten i formen.

4

Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

5

Servera med ris och en god sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top