Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Du behöver
- Smör eller margarin till formen
- 800 gram kassler
- 2 deciliter vispgrädde
- 2 matskedar chilisås
- 1 knippe persilja
- 2 deciliter riven ost Servering
- Kokt ris
- Sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva kasslern och fördela den i formen.
Vispa grädden och blanda i chilisåsen. Rör om och bred alltihop över kasslerskivorna.
Finhacka persiljan. Strö den samt den rivna osten i formen.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Servera med ris och en god sallad.