Flatbread med hummus

Testa ett lättbakat flatbread på färdig pizzadeg, toppat med hummus och grillade grönsaker! Gott som tillbehör eller som smårätt.

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st förp färsk pizzadeg på surdeg
  • 1 st mild röd chili
  • 0.5 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 st knippa grön sparris
  • 1 st knippa färsk salladslök
  • 300 g grillost
  • olivolja
  • hummus
  • 1 burk kikärter 400 g sköljda och avrunna
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk tahini
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk mjölk
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • flingsalt
  • finstrimlat skal av 1 vältvättad citron
  • färska örter

Gör så här

1

Hummus: Mät upp kikärter, vitlök, sesampasta, spiskummin, koriander och olja i en matberedare monterad med kniv. Kör till en slät massa.

2

Mixa i mjölken till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och ev mera kryddor.

3

Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel, ca 25 cm x 35 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4

Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

5

Topping: Blanda ihop chili, basilika och olivolja.

6

Ansa sparrisen. Ansa och dela löken. Skär osten i bitar.

7

Pensla allt med olja och grilla 3–5 minuter, vänd då och då.

8

Toppa brödet med hummus. Lägg på de grillade grönsakerna och osten. Ringla chilioljan över osten.

9

Garnering Toppa med smulat flingsalt och citronskal. Garnera med färska örter.


Kommentar:
Serverad som tillbehör räcker pizzan till ca 4 portioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top