Lax och avokado i salladsblad

Du behöver Het jordnötsdressing 1 msk jordnötssmör 1 st lime 1 tsk asiatisk fisksås 1 tsk sesamolja 0.5 tsk sriracha Salladsskålar 2 kg huvuden gemsallad...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

Het jordnötsdressing

1 msk jordnötssmör
1 st lime
1 tsk asiatisk fisksås
1 tsk sesamolja
0.5 tsk sriracha

Salladsskålar

2 kg huvuden gemsallad
125 g färsk lax av hög kvalitet
1 st avokado
några cm rättika
0.5 dl salta jordnötter

Gör så här

1

Het jordnötsdressing Lägg jordnötssmöret i en skål. Pressa över limen, häll i fisksås, sesamolja och sriracha och vispa slätt. Smaka av om du vill ha mer hetta eller kanske lite mer lime.

2

Salladsskålar Skär bort rotstockarna från salladshuvudena och plocka loss de större bladen. Spara de mindre till en sallad en annan dag. Skölj bladen och torka dem noga. Lägg upp dem på ett stort fat.

3

Skiva laxen tunt. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skiva köttet. Skala rättikan och strimla den tändstickstunt. Hacka jordnötterna.

4

Lägg avokadoskivor på salladsbladen, lägg på lax, skeda över lite dressing och toppa med rättika och jordnötter. Servera genast.


Kommentar:
Här samsas lax, avokado, krispig rättika och snabb jordnötssås i små skålar av salladsblad. Laxen kan bytas mot handskalade räkor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top