Du behöver
- 4 st pitabröd
- 2 st tomater
- 0.5 st röd chili finhackad
- 12 skiva salami tunnskivad
- 2 st mozzarellaostar
- 3-4 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
Tänd grillen i god tid eller använd en grillpanna. Dela pitabröden i över- och underdel.
Skär tomaterna i tunna skivor och fördela ut över fyra underdelar, tillsammans med finhackad chili och salami.
Skär mozzarellan i skivor och lägg ovanpå. Lägg på överdelarna och tryck lätt ihop bröden, gnid in med olja.
Grilla tills bröden fått fin färg och osten börjat smälta. Toppa med flingsalt och ät genast.
Tips: Välj gärna en salami med extra mycket smak, till exempel paprikakryddad.
Pita fylld med smakrik, salami, chili och smältande mozzarella är både gott och lättfixat.