Du behöver
- 4 st pitabröd
- 2 st tomater
- 0.5 st röd chili finhackad
- 12 skiva salami tunnskivad
- 2 st mozzarellaostar
- 3-4 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
1
Tänd grillen i god tid eller använd en grillpanna. Dela pitabröden i över- och underdel.
2
Skär tomaterna i tunna skivor och fördela ut över fyra underdelar, tillsammans med finhackad chili och salami.
3
Skär mozzarellan i skivor och lägg ovanpå. Lägg på överdelarna och tryck lätt ihop bröden, gnid in med olja.
4
Grilla tills bröden fått fin färg och osten börjat smälta. Toppa med flingsalt och ät genast.
5
Tips: Välj gärna en salami med extra mycket smak, till exempel paprikakryddad.
Pita fylld med smakrik, salami, chili och smältande mozzarella är både gott och lättfixat.