Du behöver
- 1 st bananschalottenlök stor
- olja och smör att steka i
- 1 msk balsamvinäger
- 150 g shiitakesvamp
- salt
- 6 skiva danskt rågbröd
- majonnäs
- 1 st salladslök finstrimlad
Gör så här
Skala och skiva schalottenlöken och stek den mjuk i olja. Häll i balsamvinäger och låt den koka in i löken.
Skär bort foten på shiitakesvamparna så att hattarna går att steka på båda sidor. Stek hattarna på hög värme i olja och smör tills de får lite färg. Salta lätt.
Dela rågbrödsskivorna på hälften. Bred lite majonnäs på de 12 brödbitarna.
Fördela den balsamvinägerkokta schalottenlöken på bröden och lägg på en eller två svamphattar. Klicka på majonnäs och strö på lite fint strimlad salladslök. Stick i en tapaspinne och servera.
Om du inte hittar shiitakesvamp går det bra med andra hårdstekta svamphattar.