Pinxtos med shiitake

Du behöver 1 st bananschalottenlök stor olja och smör att steka i 1 msk balsamvinäger 150 g shiitakesvamp salt 6 skiva danskt rågbröd majonnäs 1...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st bananschalottenlök stor
  • olja och smör att steka i
  • 1 msk balsamvinäger
  • 150 g shiitakesvamp
  • salt
  • 6 skiva danskt rågbröd
  • majonnäs
  • 1 st salladslök finstrimlad

Gör så här

1

Skala och skiva schalottenlöken och stek den mjuk i olja. Häll i balsamvinäger och låt den koka in i löken.

 

2

Skär bort foten på shiitakesvamparna så att hattarna går att steka på båda sidor. Stek hattarna på hög värme i olja och smör tills de får lite färg. Salta lätt.

3

Dela rågbrödsskivorna på hälften. Bred lite majonnäs på de 12 brödbitarna.

4

Fördela den balsamvinägerkokta schalottenlöken på bröden och lägg på en eller två svamphattar. Klicka på majonnäs och strö på lite fint strimlad salladslök. Stick i en tapaspinne och servera.


Kommentar:
Om du inte hittar shiitakesvamp går det bra med andra hårdstekta svamphattar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top