Havskräftor gratinerade

Du behöver 12 st havskräftor, färska eller frysta, tinade 0.75 dl olivolja 2 msk färsk rosmarin finhackad 3 st vitlöksklyftor pressade 1 tsk chiliflakes salt...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 12 st havskräftor, färska eller frysta, tinade
  • 0.75 dl olivolja
  • 2 msk färsk rosmarin finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. Dela havskräftorna på längden med en vass kniv. Lägg dem med skalsidan nedåt i en ugnsform.

2

Blanda olivolja, rosmarin, vitlök, chiliflakes med salt och peppar efter smak i en bunke. Fördela blandningen över havskräftornas köttsidor.

3

Gratinera i mitten av ugnen tills de får lite färg, cirka 10 minuter. Servera havskräft-orna varma.


Kommentar:
Beräkna två havskräftor per person när du serverar dem gratinerade.
Rosmarinblandningen kan du göra någon dag innan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top