Enkel färskostglass i strut

Du behöver 1 pkt frysta hallon 250 g 3 msk florsocker 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften 3 dl vispgrädde 300 g...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 pkt frysta hallon 250 g
  • 3 msk florsocker
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g färskost naturell av philadelphiatyp
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Till servering

glasstrutar
digestivekex

Gör så här

1

Lägg hallonen i en kastrull, koka upp och låt dem sjuda i 2 minuter tillsammans med florsockret. Blanda i citronskal och -saft. Passera genom en finmaskig sil du vill slippa kärnor och låt sedan svalna.

2

Rör färskosten mjuk och vispa ihop med hallonsåsen till en jämn och slät kräm. Vispa grädden fluffig tillsammans med vaniljpulvret och vänd ner i färskostsmeten. Häll upp i en form och frys tills glassen är fast, gärna över natten. Vispa i glassen ett par gånger medan den fryser så får du en luftigare konsistens.

3

Ta fram glassen cirka 10–15 minuter innan servering så att den mjuknar något. Skopa upp och servera i strutar med lite krossade digestivekex.

4

Tips Frys gärna glassen i glassmaskin om du har en sådan.


Kommentar:
Bjud på glass i strut, det är ju barnsligt gott. Glassen görs på färskost och hallon och toppas med krossade kex.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top