Du behöver
- 1 pkt frysta hallon 250 g
- 3 msk florsocker
- 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
- 3 dl vispgrädde
- 300 g färskost naturell av philadelphiatyp
- 0.5 tsk vaniljpulver
Till servering
glasstrutar
digestivekex
Gör så här
Lägg hallonen i en kastrull, koka upp och låt dem sjuda i 2 minuter tillsammans med florsockret. Blanda i citronskal och -saft. Passera genom en finmaskig sil du vill slippa kärnor och låt sedan svalna.
Rör färskosten mjuk och vispa ihop med hallonsåsen till en jämn och slät kräm. Vispa grädden fluffig tillsammans med vaniljpulvret och vänd ner i färskostsmeten. Häll upp i en form och frys tills glassen är fast, gärna över natten. Vispa i glassen ett par gånger medan den fryser så får du en luftigare konsistens.
Ta fram glassen cirka 10–15 minuter innan servering så att den mjuknar något. Skopa upp och servera i strutar med lite krossade digestivekex.
Tips Frys gärna glassen i glassmaskin om du har en sådan.
Bjud på glass i strut, det är ju barnsligt gott. Glassen görs på färskost och hallon och toppas med krossade kex.