Du behöver
- 1,5 l vaniljglass
- 1 l jordgubbar
- 1 l hallonsorbet
- 50 g mandelflagor
- 50 g maränger
- 1 msk florsocker
Gör så här
Ta ut glassen så att den hinner mjukna lite. Täck en avlång sockerkaksform med plastfilm. Snoppa jordgubbarna. Skär hälften av jordgubbarna i skivor.
Bred ut ett lager vaniljglass i botten av formen. Lägg ut några skivor jordgubbar och täck med hallonsorbet. Gör om proceduren och avsluta med
vaniljglass och jordgubbar.
Täck med plastfilm och ställ i frysen att stelna i minst 6–8 timmar.
Ställ fram formen i rumstemperatur en stund innan den ska serveras, så att den går lättare att lossna. Lägg upp glasstårtan på ett fat och dekorera med mandelflarn på sidorna. Toppa med maränger och resten av jordgubbarna skurna i mindre bitar. Pudra över florsocker och servera.
Busenkel glasstårta som är perfekt att ha på lut i frysen. Använd de bär som du själv gillar eller har hemma. Bara att lägga upp och garnera när tårtan ska serveras.