Purjolökssoppa med smetana

Du behöver 1 st purjolök 2 st potatis olja att steka i 1 l vatten 2 st grönsaksbuljongtärningar 1 dl matlagningsgrädde 1 dl persilja hackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 2 st potatis
  • olja att steka i
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl persilja hackad
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 1,5 dl smetana
  • 0,5 dl sesamfrön svarta

Gör så här

1

Tvätta purjolöken noga och strimla den. Skala potatisen och skär i bitar.

2

Fräs purjo och potatis i olja i några minuter. 

3

Lägg över i en kastrull, slå på vatten och smula i buljongtärningar. Koka i 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Mixa till en slät soppa.

4

Tillsätt matlagningsgrädde, persilja och hälften av citronskalet och ge soppan ett uppkok.

5

Servera soppan med klickar av smetana och strö över resten av citronskalet och svart sesamfrö.


Kommentar:
Den lena soppan får en piggelinkick av rivet citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top