Du behöver
- 1 st purjolök
- 2 st potatis
- olja att steka i
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl persilja hackad
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- 1,5 dl smetana
- 0,5 dl sesamfrön svarta
Gör så här
Tvätta purjolöken noga och strimla den. Skala potatisen och skär i bitar.
Fräs purjo och potatis i olja i några minuter.
Lägg över i en kastrull, slå på vatten och smula i buljongtärningar. Koka i 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Mixa till en slät soppa.
Tillsätt matlagningsgrädde, persilja och hälften av citronskalet och ge soppan ett uppkok.
Servera soppan med klickar av smetana och strö över resten av citronskalet och svart sesamfrö.
Den lena soppan får en piggelinkick av rivet citronskal.