Bönris med majs och paprika

Du behöver 1 st grön paprika 3 msk rapsolja 3 dl basmatiris 1 st schalottenlök finhackad 1 st vitlöksklyftor finhackad 6 dl grönsaksbuljong 400 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st grön paprika
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl basmatiris
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 st vitlöksklyftor finhackad
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 400 g svarta bönor 1 burk, avrunna
  • 300 g majskorn En burk, avrunnen

Gör så här

1

Dela och kärna ur paprikan. Skär den i mindre bitar. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och fräs paprikan i några minuter.

2

Häll resten av oljan i en kastrull och tillsätt ris, schalottenlök och vitlök. Fräs i några minuter under omrörning och tillsätt sedan buljongen. Sjud under lock i cirka 15 minuter tills riset är genomkokt. 

3

Lägg upp riset i en skål varvat med bönor, majs och stekt paprika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top