Du behöver
- 2 msk pinjenötter
- olja till rostning
- 1 st pizzadegbulle
- 3 msk tomatsås
- 2 dl gräddost
- 1 dl getost riven
- flingsalt efter smak
- färsk timjan efter smak
- 2 st gulbetor
Gör så här
Koka gulbetorna mjuka cirka 1 timme (beroende på storlek), detta kan göras dagen före. Skala och skär i små fina bitar.
Sätt ugnen på grill/varmluft 250 grader.
Rosta pinjenötterna i lite olja i het panna. Lägg på hushållspapper, strö över lite salt.
Kavla ut degen på mjölat underlag till 20–25 centimeter i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Bred på tomatsåsen, lägg på all ost och gulbetorna.
Grädda i mitten av ugnen cirka 6–7 minuter, tills pizzan har fått en fin färg.
Strö över pinjenötter och lite flingsalt. Garnera med färska timjankvistar.