Du behöver
- 4 prt basmatiris
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk gurkmeja
- 0.5 kg räkor med skal
- 400 g laxfilé
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 0.5 dl olivolja
- 1.5 st torkade piri piri eller 1 finhackad, färsk röd chili
- salt
Till servering:
citronklyftor
grönsallad med dressing
Gör så här
1
1 Koka riset enligt anvisningen på paketet och smaksätt kokvattnet med salt och gurkmeja. Skala räkorna och skär fisken i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor.
2
2 Hetta upp oljan och tillsätt vitlöken. Låt den fräsa i knappt en minut på medelvärme utan att den tar färg. Tillsätt piri piri och lax. Salta lite lätt och stek laxen på bägge sidor tills den är genomstekt, det tar några minuter.
3
3 Tillsätt räkorna och vänd runt i pannan. Dra av från värmen och servera genast med riset och citronklyftor. En god grönsallad och aioli är gott att servera till.
Piri pirin kan ersättas av finhackad färsk röd chili.