Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 0.5 tsk salt
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk citronsaft färskpressad
- 1 tsk smör
- 3 st tomater
- 1 st rödlök liten
- 0.5 st gurka
- 3 msk persilja finhackad
- 14 st oliver gärna marinerade
- salt och peppar
- 2 msk vinäger
- 2.5 msk olivolja
- 100 g fetaost
- 2 dl grekisk yoghurt
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk olivolja
- 4 prt bulgur eller couscous
- färska örter t ex oregano eller basilika
Gör så här
1
Krydda kycklingfiléerna med salt. Blanda dem med vinäger och citronsaft i en bunke. Låt marinera i rumstemperatur cirka 10 minuter.
2
Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek kycklingen under lock 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock cirka 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Använd gärna stektermometer, kycklingen är färdig vid 70 grader inner-
3
temperatur.
4
Hacka tomaterna. Skala och finhacka löken. Skala gurkan slarvigt och skär den i fina tärningar. Blanda tomater, lök, gurka, persilja och oliver. Salta och peppra. Ringla över vinäger och olja och blanda väl. Vänd ner smulad fetaost.
5
Blanda yoghurt, vitlök och olivolja.
6
Servera kycklingen med salsan och vitlöksyoghurten. Bulgur eller couscous är gott till. Garnera med färska örter.