Bruschetta med gröna ärtor

Du behöver 4–8 skivor dagsgammalt bröd 1/2 dl olivolja till pensling 1/2 vitlöksklyfta 150 g fetaost 1/2 burk (125g ) ricottaost 1 pkt (250 g)...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4–8 skivor dagsgammalt bröd
  • 1/2 dl olivolja till pensling
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 1/2 burk (125g ) ricottaost
  • 1 pkt (250 g) frysta gröna ärtor
  • 12 blad mynta
  • ärtskott
  • svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader grill. Pensla bröden med olivolja och rosta brödet högst upp i ugnen i cirka 3 minuter. Gnid bröden med snittytan av vitlöken.

2
Smula fetaosten grovt och vänd ihop med ricottaosten.

3
Tina ärtorna enligt förpackningens anvisning. Vänd ned hälften av ärtorna i osten och fördela osten på bröden.

4
Strö över resten av ärtorna. Finhacka mynta och strö över, toppa med ärtskott. Ringla över lite olivolja och avsluta med lite nymald svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top