Du behöver
- 12 st cocktailtomater
- 275 g smördeg på rulle
- 250 g getost (typ chevre)
- 30 g pinjenötter
- 1 msk flytande honung
- 3 msk olivolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 1 st ägg uppvispat, till pensling
- 6 st basilikablad till servering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Koka upp vatten i en kastrull på spisen.
3
Fyll en stor skål med iskallt vatten.
4
Gör ett mindre snitt i varje tomat. Lägg i tomaterna när vattnet kokar, stäng av plattan och låt dem ligga i vattnet 30 sekunder. Häll av det heta vattnet genom ett durkslag och kyl ner tomaterna i det iskalla vattenbadet. När de svalnat skalar du dem lätt med hjälp av en liten skalkniv.
5
Rulla ut och kavla ut smör-degen något på en plåt med ugnspapper.
6
Skär bort eventuella kanter på getosten och smula ut den över smördegen.
7
Vik in cirka en centimeter kant runt om tarten och tryck ner kanten med en gaffel.
8
Blanda honung, olivolja, lite salt och några tag på pepparkvarnen i en skål.
9
Vänd runt tomaterna i skålen så att de täcks med honungsoljan.
10
Lägg ut tomaterna på tarten och strö pinjenötterna över osten.
11
Pensla kanten med ett uppvispat ägg.
12
Grädda i ugnen på 200 grader i 15–20 minuter. (Kontrollera gräddningstid på smördegspaketet, den kan variera.)
13
Servera ljummen eller kall, överströdd med fint strimlad basilika.