Du behöver
- 2.5 dl linser gröna (puy)linser
- 8 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 4 msk citronsaft (ca 2 citroner)
- 1.5 tsk spiskummin malen
- 3 st vitlök finriven
- 1 st mynta bunt
- 1 st bladpersilja bunt
- 1.5 st rödlök
- 2 st salladslökar
- salt
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Skölj linserna. Koka upp dem med vattnet, osaltat, och koka tills de är mjuka men fortfarande håller formen, cirka 30 minuter. Låt stå i kokvattnet 10–20 minuter. Häll av i durkslag och låt rinna av.
2
Blanda olivolja och citronsaft i en stor skål tillsammans med spiskummin och riven vitlök. Vänd ner de avrunna linserna och blanda om.
3
Plocka bladen av mynta och persilja och hacka dem. Skala, dela och skiva rödlöken. Ansa och skiva salladslöken.
4
Vänd ner örter och lök i linserna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5
Lägg upp på fat, dekorera med myntablad och citronklyftor.
Salladen smakar läckert till lamm, kyckling och nöt, men passar också utmärkt som vegetarisk måltid.