Du behöver
- 4 bitar laxfilé med skinn, à 150 g
- salt
- 1/2–1 st röd chilifrukt
- 3 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 2 st lime saften
- 1 msk flytande honung
- 3 st avokado
- 0.5 st gurka
- 4 st salladslökar
- olja till stekning
- 65 g alfalfagroddar
- 1 kruka koriander blad och stjälkar
- 1 dl cashewnötter rostade
Gör så här
1
Torka av laxbitarna och salta dem.
2
Kärna ur och hacka chilin. Blanda den i en stor skål med soja, sesamolja, limesaft och honung.
3
Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar, skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnhuset med en sked och skiva gurkan. Strimla salladslöken. Vänd varsamt ner allt i dressingen.
4
Hetta upp en stekpanna och stek laxen i lite olja på hög
5
värme, skinnsidan först. Tiden beror på laxbitarnas tjocklek, men cirka 3 minuter per sida.
6
Vänd till sist ner groddar och koriander i salladen och servera den till laxen, toppad med cashewnötter.