Kycklingsallad med halloumi

Du behöver 250 g blandade späda småblad 100 g spenatblad späda 4 skiva surdegsbröd smör och olja att steka i 400 g kycklingfilé 200 g...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g blandade späda småblad
  • 100 g spenatblad späda
  • 4 skiva surdegsbröd
  • smör och olja att steka i
  • 400 g kycklingfilé
  • 200 g halloumiost
  • 2 st tomater
  • 1.5 dl tomat lätt soltorkad

Dressing:

1 st vitlöksklyfta pressad
1 st schalottenlök finhackad
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk honung
2 krm salt
3 msk olivolja

Gör så här

1
Skölj sallad och spenat och låt rinna av ordentligt eller slunga torrt.

2
Skär brödet i tärningar och stek i smör och olja, låt svalna på hushållspapper.

3
Rör ihop alla ingredienser till dressingen.

4
Ansa och skär kycklingfiléerna i bitar och stek i smör och olja. Salta och peppra lätt och lägg i en djup tallrik under ett fat att vila. Skär halluomi i bitar och stek i lite olja tills den fått fin färg. Hacka tomaterna grovt, sila bort det mesta av vätskan och blanda med lätt soltorkade tomater.

5
Ta fram en stor bunke att blanda salladen i. Lägg i sallad och spenat, kycklingbitar, halloumi och tomater. Häll på 1/3 av dressingen och blanda försiktigt runt, det går lätt med rena händer.

6
Lägg upp salladen på ett serveringsfat och servera genast med brödkrutonger och resten av dressingen till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top