Raw food-pasta med nötfärs

Du behöver 2 squash 4 morötter 2 palsternackor 2 msk pressad citron 1 msk olivolja 2 msk svarta sesamfrön 150 g cashewnötter 100 g valnötter...


4 portioner

Du behöver

  • 2 squash
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 150 g cashewnötter
  • 100 g valnötter
  • 50 g solroskärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk tamari
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk honung

Gör så här

1
1. Skala squash, morötter och palsternackor. Skär till spagetti med exempelvis potatisskalaren.

2
2. Blanda 2 msk pressad citron med olivoljan. Häll över spagettin.

3
3. Toppa med sesamfrön.

4
4. Kör nötter, solroskärnor, vitlök, tamari, 1 msk pressad citron och honung i mixern till en grov röra.

5
5. Servera till pastan.


Kommentar:
Tamari är en japansk soja som inte innehåller vete och alltså är perfekt i stället för vanlig sojasås för glutenintoleranta.

617 KCAL PER PORTION
16 g protein, 46 g fett, 31 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top