Du behöver
- 700 g fläskkarré (cirka 1,3 kg med ben)
- marinad
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 dl rött vin
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk kinesisk soja mörk soja
- salt och peppar
Morotscoleslaw
2 st morötter
2 st äpplen syrliga
2 msk majonnäs
1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
800 g färskpotatis
Gör så här
1
Skär bort eventuella ben från fläskkarrén. Dela skivorna i två delar, det blir mer aptitligt med mindre köttbitar. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet. Se till att varje skiva vänds i marinad. Låt köttet ligga i marinaden i minst 30 minuter, gärna i flera timmar, i kylen.
2
Riv morötter och äpplen till coleslaw. Blanda majonnäs och gräddfil eller turkisk yoghurt. Salta lätt. Blanda morötter och äpple med såsen till en sallad. Låt stå i minst 30 minuter före servering.
3
Koka potatisen i rejält saltat vatten. Grilla fläskkarrén i några minuter på varje sida. Servera genast med potatis och coleslaw.
Förutom tillagningstid tillkommer tid för marinering och att tända grillen.