Citrontiramisu med limoncello

Du behöver 125 g mascarpone 125 ml vispgrädde 3 msk lemon curd 1 st citron det yttersta finrivna skalet Lag 0.5 dl koncenterad lättdryck citron...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 125 g mascarpone
  • 125 ml vispgrädde
  • 3 msk lemon curd
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet

Lag

0.5 dl koncenterad lättdryck citron lime eller citronsaft, något utspädd
0.5 dl limoncello
4 st savoiardikex

Gör så här

1
Vispa samman mascarpone, vispgrädde och lemon curd tills krämen bildar mjuka toppar, vispa sedan i citronskalet.

2
Blanda lättdryck och limoncello i en skål. Använd endast lättdryck (eller stark citronsaft) för en barnvänligare version.

3
Ta fram fyra glas eller skålar. Bryt itu kexen och vänd dem i citronlagen och bottna glasen med de doppade kexen. Skeda över mascarponekrämen och ställ i kylskåp till servering.

4
Pudra över florsocker och riv över citronskal före servering.


Kommentar:
Vid servering: 1 citron, det yttersta finrivna skalet och florsocker
Förutom tillagningstiden tillkommer kyltid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top