Du behöver
- 4 st bratwurst eller annan korv
- 1 st huvud savoykål ca 700 g
- 1 msk smör
- 3 dl mjölk, grädde 1 dl mjölk + 2 dl grädde
- 1.5 msk kycklingfond
- 2.5 tsk dijonsenap grov
- salt, nymalen svartpeppar
- 1 nypa socker
Till servering
dijonsenap en klick
Gör så här
1
1 Snitta korvarna i rutmönster och stek i en gnutta matfett i medelhet stekpanna.
2
2 Ta bort rotstock och grova bladnerver från kålen. Strimla och skölj. Fräs kålen i smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde. Småkoka under lock tills kålen är mjäll, smaka av med fond, senap, salt, peppar och en nypa socker.
Näringsvärde
Kcal 460, Fett 34 g, Kolhydrater 19 g, Fiber 5 g