Bratwurst med stuvad savoykål

Du behöver 4 st bratwurst eller annan korv 1 st huvud savoykål ca 700 g 1 msk smör 3 dl mjölk, grädde 1 dl mjölk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st bratwurst eller annan korv
  • 1 st huvud savoykål ca 700 g
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk, grädde 1 dl mjölk + 2 dl grädde
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 2.5 tsk dijonsenap grov
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 nypa socker

Till servering

dijonsenap en klick

Gör så här

1
1 Snitta korvarna i rutmönster och stek i en gnutta matfett i medelhet stekpanna.

2
2 Ta bort rotstock och grova bladnerver från kålen. Strimla och skölj. Fräs kålen i smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde. Småkoka under lock tills kålen är mjäll, smaka av med fond, senap, salt, peppar och en nypa socker.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 460, Fett 34 g, Kolhydrater 19 g, Fiber 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top