Getostlasagne med mangold och citron

Du behöver Ost- och citronsås 25 g smör 0.5 dl vetemjöl 5 dl mjölk 3 dl vispgrädde eller mellangrädde 2 dl riven ost 1 st...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

Ost- och citronsås

25 g smör
0.5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
2 dl riven ost
1 st citron finrivet skal från det yttersta gula
0.5 tsk muskot nymalen
1 tsk salt och nymalen vitpeppar

Fyllning

1 st zucchini liten
250 g mangoldsallad eller bladspenat
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
1 st citron rivet skal av
salt och vitpeppar

Lasagne

12 st lasagneplattor
smör till formen
200 g getost typ chèvre
parmesanost färskriven

Gör så här

1
Sås Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till såsen i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Häll i grädde och låt såsen koka ihop sakta under omrörning tills den tjocknar. Rör ner ost, citronskal och muskot. Smaka av med salt och peppar.

2
Fyllning Strimla zucchinin. Skölj och finstrimla mangolden, spara lite till garnering. Skala och finhacka lök och vitlök.

3
Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig panna utan att den får färg. Höj värmen och lägg i mangold och zucchini, fräs tills mangolden mjuknat. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar.

4
Lasagne Smörj en gratängform. Varva ostsås, mangoldfräs, lasagneplattor och getost i bitar. Börja och avsluta med ostsås.

5
Grädda lasagnen mitt i ugnen i 15 minuter. Strö över parmesan och grädda i ytterligare 15–20 minuter, tills den fått fin färg. Garnera med mangold och citronskal.


Kommentar:
Lasagnen går bra att förbereda en dag i förväg, för att sedan gräddas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top