Du behöver
- 80 g parmaskinka i tunna skivor
- 1 st lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 2 msk olivolja
- 2 st burkar krossad tomat
- 2 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1.5 dl vispgrädde
- 0.5 tsk strösocker
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 st minibaguetter gärna fullkorn, delade
- 2 st vitlöksklyftor pressade eller rivna
- parmesanost färskriven
- olivolja
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut skinkskivorna på papprad plåt. Sätt in i ugnen och rosta skinkan frasig i 15 minuter.
2
Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt tomater, vatten och buljong och koka soppan
3
i 5 minuter. Häll i grädden och koka ytterligare 5 minuter.
4
Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Mixa soppan slät med stavmixer.
5
Sätt ugnen på grill. Smeta ut vitlöken på brödet, ringla på lite olivolja. Rosta baguetterna i ugnen i 4–6 minuter. Servera till soppan med rostad parmaskinka, riven parmesan och några droppar olivolja.
Näringsvärde: Kcal 490, Fett 23 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 7 g