Du behöver
- 400 g rödbetor
- 800 g potatis
- 1 gul lök
- 2 tsk flytande margarin
- 2 dl ströbröd
- 2 tsk örtsalt
- ca 2 msk flytande margarin
- 2 dl turkisk yoghurt, eventuellt laktosfri matlagningsyoghurt
- 2 msk finriven pepparrot, ev mer
- 1 msk svensk senap
- 2 msk flytande honung
- 1 dl finhackad persilja
- salt och peppar
- 4 mjuka tunnbröd
- salladsblad
Gör så här
1
1. Skala och riv rödbetor och potatis grovt.
2
3
2. Hacka löken fint och fräs den i lite margarin.
4
5
3. Blanda rödbetor, potatis, lök, ströbröd och örtsalt i en bunke. Låt smeten vila i 10 minuter. Tillsätt mer ströbröd om inte smeten håller ihop.
6
7
4. Forma 12 biffar av smeten eller flera mindre och stek dem i margarin i en stekpanna.
8
9
5. Blanda yoghurt, pepparrot, senap, honung, persilja, salt och peppar till en sås.
10
11
6. Servera biffarna tillsammans med såsen och salladsblad i 4 tunnbröd.
592 KCAL PER PORTION
E% 10 proc protein, 25 proc fett, 65 proc kolhydrater