Rödbetsbiffar i tunnbrödsrulle

Du behöver 400 g rödbetor 800 g potatis 1 gul lök 2 tsk flytande margarin 2 dl ströbröd 2 tsk örtsalt ca 2 msk flytande...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g rödbetor
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk örtsalt
  • ca 2 msk flytande margarin
  • 2 dl turkisk yoghurt, eventuellt laktosfri matlagningsyoghurt
  • 2 msk finriven pepparrot, ev mer
  • 1 msk svensk senap
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt och peppar
  • 4 mjuka tunnbröd
  • salladsblad

Gör så här

1
1. Skala och riv rödbetor och potatis grovt.

2

3
2. Hacka löken fint och fräs den i lite margarin.

4

5
3. Blanda rödbetor, potatis, lök, ströbröd och örtsalt i en bunke. Låt smeten vila i 10 minuter. Tillsätt mer ströbröd om inte smeten håller ihop.

6

7
4. Forma 12 biffar av smeten eller flera mindre och stek dem i margarin i en stekpanna.

8

9
5. Blanda yoghurt, pepparrot, senap, honung, persilja, salt och peppar till en sås.

10

11
6. Servera biffarna tillsammans med såsen och salladsblad i 4 tunnbröd.


Kommentar:
592 KCAL PER PORTION
E% 10 proc protein, 25 proc fett, 65 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top