Stekt regnbågsfilé med kantarellstuvning

Du behöver 4 st regnbågsfiléer portionsstora 2 msk smör salt och citronpeppar ärtskott till garnering Kantarellstuvning 1 l svamp rensad 2 msk lök finhackad gul...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st regnbågsfiléer portionsstora
  • 2 msk smör
  • salt och citronpeppar
  • ärtskott till garnering

Kantarellstuvning

1 l svamp rensad
2 msk lök finhackad gul
2 msk smör
1.5 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar + 1 krm svart

Pannrostade rotsaker

3 st morötter
3 st palsternackor
1 msk olivolja eller rapsolja
flingsalt

Gör så här

1
Putsa fiskfiléerna, skölj dem och torka av väl med kökspapper. Stek dem när kantarellstuvningen är till­agad. Lägg då filéerna i lättbrynt smör med köttsidan nedåt i stekpanna på medelvarm platta. Låt filéerna få aningen färg, vänd dem och stek dem färdiga med skinnsidan nedåt. Salta och krydda med citronpeppar.

2

3
Stuvning:

4
Skär svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i smör i en traktörpanna eller stekpanna med hög kant tills all vätska koka in. Strö på mjöl, späd med grädden lite i taget under omrörning. Låt stuvningen koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd med mer grädde eller mjölk om stuvningen tjocknar för mycket.

5

6
Rotsaker:

7
Skala, skölj och skär rötterna i tunna strimlor. Lägg dem

8
i oljad, drygt medelvarm stekpannan och rosta dem så att de får aningen färg runt om. Lägg ett lock på glänt över pannan och låt rotsaksstrimlorna mjukna något på eftervärmen. Salta och servera rotsakerna till stekt fisk eller kött.

9
Lägg upp de nystekta regnbågsfiléerna på tallrikar, garnera med ärtskott och klicka på lite stuvning. Servera med pannrostade rotsaker och resten av stuvningen till.

10
Det är också gott med pressad potatis till.

Annons
Scroll to Top