Bergslagstoast med rökt älgkött

Du behöver 200 g älgkött tunna skivor rökt 1 dl majonnäs 1 dl crème fraîche 2 tsk bostongurka 2 tsk pepparrot finriven 4 st kavring...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g älgkött tunna skivor rökt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk bostongurka
  • 2 tsk pepparrot finriven
  • 4 st kavring tunna skivor
  • lingon till garnering

Gör så här

1
Finstrimla det rökta älgköttet (kan ersättas med rökt renstek om så önskas) eller skär i små tärningar.

2
Rör samman majonnäs med creme fraiche, smaka av med bostongurka och riven pepparrot. Vänd in köttet i majonnässåsen.

3
Ta ut runda kavringskivor med mått. Fördela älgröran på kavringskivorna och garnera med lingon. Lägg upp på förrättstallrikar med blandad sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top