Vit bönkräm med citron och vitlök

Du behöver 4 st burkar stora vita bönor 1 dl olivolja 1.5 st citron det rivna skalet från + saft från 3 citroner (ca 1/2...

Tillagningstid: 15 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 4 st burkar stora vita bönor
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 st citron det rivna skalet från + saft från 3 citroner (ca 1/2 dl)
  • 1 st king solo-vitlök finhackad
  • 1.5 dl crème fraîche
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
2–3 dagar innan:

2
Häll av bönorna och skölj noga i kallt vatten. Mixa dem i matberedare eller med stavmixer med olja, skal och saft från citronerna, vitlök och creme fraiche. Mixa till en slät kräm, tillsätt mer creme fraiche om du vill ha lösare konsistens. Smaka av med salt och peppar, häll i plastburk med lock och ställ i kylskåp fram till servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top