Du behöver
- 600 g biff strimlad
- olja till stekning
- 0.5 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 3 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1 dl japansk soja
- 3 msk sweet chilisås
- 1 tsk muscovadosocker
- 1 tsk sambal oelek (uteslut om du inte vill det så starkt)
- 2 tsk majsenaredning
- 2 st bambuskott
- jasminris till servering
Gör så här
Bryn köttet i het stekpanna med olja och lägg över i en panna eller gryta. Fräs lök och vitlök i oljan i en såskastrull. Tillsätt vatten, fond, soja, sweet chili, muscovadosocker och eventuellt sambal oelek. Koka ihop såsen i tre minuter, red av med majsena till simmig konsi–stens. Häll såsen över köttet och blanda i väl avrunna bambuskott. Koka upp och servera med nykokt jasminris.