Spagetti med ärtpesto och mynta

Du behöver 4 prt pasta 3 dl gröna ärter (djupfrysta) 1.5 dl Parmesan riven 1 dl cashewnötter naturella 2 msk olivolja 25 g smör 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta
  • 3 dl gröna ärter (djupfrysta)
  • 1.5 dl Parmesan riven
  • 1 dl cashewnötter naturella
  • 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 1 st citron
  • 1 kruka mynta
  • 1 st citron i klyftor

Gör så här

1
1. Koka upp rejält med välsaltat vatten till pastan i en stor kastrull, och ytterligare vatten till ärtorna

2
i en lite mindre kastrull.

3
2. Ta fram din matberedare. Riv parmesanen.

4
3. När vattnet kokar i de båda kastrullerna, häv i pastan respektive ärtorna. Koka ärtorna en halv minut, slå bort vattnet och mixa genast varma ärtor, parmesan och cashewnötter till slät pesto tillsammans med en skvätt olivolja.

5
4. Dressa den nykokta pastan med smält smör, servera med pesto, mynta och citron att pressa över.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 522
Fett 20 g
Kolhydrater 61 g
Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top