Du behöver
- 1 burk bambuskott (ca 200 g)
- 3-4 lövbiffar
- 1 stor röd paprika
- 1/2 msk sesamolja
- ca 1 msk neutral matolja
- 1 liten bit skalad färsk ingefära
- 2 msk sesamfrön
- Till servering:
- äggnudlar
- en bit strimlad purjo
- kinesisk soja
- färsk riven ingefära
Gör så här
1
Låt bambuskotten rinna av ordentligt. Strimla köttet ett par centimeter brett. Skölj, ta ur och strimla paprikan.
2
Hetta upp sesamolja och matolja i wokpanna eller stekpanna, på nästan högsta värmen. Stek först köttet,
3
hälften i taget. Vänd efter cirka 20 sekunder, ta upp. Låt sedan bambuskotten fräsa sig frasiga, ta upp. Sist får paprikan ta lite färg och mjukna, också under omvändning.
4
Lägg så tillbaka alltsammans, riv lite ingefära över och strö på sesamfrön. Servera med äggnudlar som kokat enligt anvisning på paketet, fast med strimlad purjo iblandad. En skål kinasoja med ett litet nyrivet ingefärsberg i är god sås att doppa varje tugga i.