Ostgratinerad kassler och tomat

Du behöver 1.5 pkt bladspenat djupfryst 0.5 tsk salt 1.5 krm svartpeppar och/eller riven muskot 450 g kassler i skivor 3.5 st tomater skivade 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 pkt bladspenat djupfryst
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar och/eller riven muskot
  • 450 g kassler i skivor
  • 3.5 st tomater skivade
  • 2 dl riven ost västerbotten eller cheddarost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten och krama eller pressa (i sil) ur vätskan. Bred ut spenaten i en lätt smord, ugnssäker form (där även kassler och tomater ryms) Strö över salt, peppar och/eller muskot.

2
Lägg kasslerskivorna i rader på spenaten. Täck med skivade tomater. Strö över riven ost. Låt formen stå i ugnen cirka 20 minuter tills allt är varmt och osten smält och fått lite färg.


Kommentar:
Att äta till:
Klyftpotatis från frysdisk

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top