Du behöver
- 1 st kålrot 400 g
- 1 tsk kummin
- 2 dl äppeldryck koncentrerad
- 2 st äpplen tärnade
- redning ca 1 msk ljus
- 0.5 tsk salt
- 1 st granatäpple
- 1 pkt blodpudding (ca 425 g)
- 1 msk smör flytande
- 1 pkt kotlettbacon (150 g)
Gör så här
1
1 Skala, skiva och tärna kålroten smått. Koka tärningarna halvmjuka i kastrull med kummin och äppeldryck. Tillsätt äpple och koka mjukt. Red av med ljust redningsmjöl. Smaka av med salt, vänd ner granatäpplekärnor.
2
2 Skiva och stek blodpuddingen genomvarm i smör
3
i stekpanna. Lägg upp på tallrikar.
4
3 Stek kotlettbaconskivorna hastigt i het panna och lägg på blodpuddingen. Servera med salladen.