Grovt rotmos och stekt fläsk

Du behöver 750 g kålrot 1 bitar rotselleri (150 g) 3 st potatis lätt crème fraiche ca 1/2 dl 0.5 tsk salt + 1 krm...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 750 g kålrot
  • 1 bitar rotselleri (150 g)
  • 3 st potatis
  • lätt crème fraiche ca 1/2 dl
  • 0.5 tsk salt + 1 krm svartpeppar
  • stekfläsk ca 200 g rimmat
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 2 msk senap svensk
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

1
Skala rötter och potatis och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Stöt rotsakerna grovt med potatisstöt samtidigt som creme fraiche rörs ner. Smaka av med salt och peppar.

2
Svåla av fläskbiten och skär skivor. Stek dem i stekpanna på medelvarm platta. När skivorna vänts doftas de över med koriander medan andra sidan steks färdig. Lägg upp skivorna ovanpå rotmoset i lådorna. Sätt en pyts senap i lådan och garnera med timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top