Grön currypasta

Du behöver 1 tsk korianderfrö 1 tsk kumminfrö 10 st svartpepparkorn 0.5 tsk muskot riven 0.5 tsk kryddnejlika mald 10 st chilifrukt stora gröna schalottenlök...


4 portioner

Du behöver

  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk kumminfrö
  • 10 st svartpepparkorn
  • 0.5 tsk muskot riven
  • 0.5 tsk kryddnejlika mald
  • 10 st chilifrukt stora gröna
  • schalottenlök ca 1
  • vitlöksklyftor ca 4
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 2 st stjälkar citrongräs
  • citron skal från 2
  • 2 tsk havssalt
  • 4 msk solrosolja

Gör så här

1
Stöt korianderfrö, kumminfrö och svartpeppar i en mortel. Kärna ur och hacka chilifrukterna. Hacka schalottenlök och vitlök. Krossa och hacka citrongräset. Hacka skalet från citronerna.

2
Mixa alla ingredienser med stav eller i matberedare till en grov pasta. Hållbar fyra till sex veckor i kylen.


Kommentar:
I Thailand används currypastor till de flesta curryrätter. De består av färska och torkade örter samt nymalda kryddor. Ofta används grön chili. Pastan lämpar sig bäst för fisk och kycklingrätter.

Scroll to Top