Smördegsinbakad sparris

Du behöver 1 st sparris (200 g) förpackning fryst 4 st plattor smördeg örtsalt Örtagårdssås: 1.5 dl majonnäs vegansk 1 dl sojagrädde 1 msk gräslök...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st sparris (200 g) förpackning fryst
  • 4 st plattor smördeg
  • örtsalt

Örtagårdssås:

1.5 dl majonnäs vegansk
1 dl sojagrädde
1 msk gräslök finhackad
1 msk dill finklippt
1 msk dragon torkad
1 tsk körvel torkad
örtsalt
svartpeppar

Gör så här

1
Tina sparrisen något men koka den inte. Tina smördegsplattorna.

2
Kavla degskivorna till tunna plattor. Rulla in den lätt saltade sparrisen i smördeg.

3
Grädda pinnarna i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Servera med örtagårdssås.

4
Så här gör du såsen:

5
Rör ihop majonnäsen och grädden. Blanda i kryddorna och smaka av med salt och peppar.

6
Låt såsen stå kallt någon timme innan den serveras.


Kommentar:
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras “Terneborgs lyckliga kokbok” med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.
(Smördeg kan innehålla animaliska ingredienser, leta efter smördeg gjord på mjölkfritt margarin)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top