Sherrysill

Du behöver 4 st matjessillfiléer 0.5 st rödlök finhackad 1 msk hackad dill Lag: 2 msk ättiksprit 2 msk matolja 1 dl strösocker 5 dl...


8 portioner

Du behöver

  • 4 st matjessillfiléer
  • 0.5 st rödlök finhackad
  • 1 msk hackad dill

Lag:

2 msk ättiksprit
2 msk matolja
1 dl strösocker
5 dl tomatjuice
0.5 tsk vitpeppar krossad
3 msk sherry
2 msk vatten

Gör så här

Skär sillfiléerna i 2 centimeter breda bitar. Varva dem med rödlök och dill i en bunke. Rör samman alla ingredienser till lagen. Häll den över sillen och lyft med en gaffel så att lagen fördelar sig mellan varven. Ställ sillen kallt att dra minst 1 dygn före servering.


Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top